jump to navigation

gelezen in de pers 05/05/2009

Posted by keoouwegem in Leuke weetjes.
Tags: ,
trackback

Volleyteam KEO Ouwegem kampioen

OUWEGEM – Voorzitter Etienne Poelman kon eindelijk het glas heffen op de goede afloop van de volleybalcompetitie: zijn team veroverde de kampioenstitel in de federatie Vobog gemengd 3de klasse. Dat hij en Volleyteam KEO Ouwegem twee handen op één buik zijn.

Op de grond waar je vandaag het ontmoetingscentrum ‘De Griffel’ aantreft, bevond zich ooit een gemeenteschool met zanderige binnenplaats. Daar spraken Ouwegemnaars vanaf de jaren ’70 met elkaar af om een potje te volleyballen. In de jaren ’80 verhuisden ze naar de pastorij, waar ze het op een stenen vloer regelmatig tegen een ander ploegje opnamen.

Toen de Ouwegemnaars zich vanaf september 1995 aansloten bij de nieuw opgerichte KWB mannencompetitie, werd het ernstig. De thuiswedstrijden werkten ze af in de turnzaal van de gemeenteschool van Zingem onder de officiële naam ‘Volleybal KWB Ouwegem’. Na vijf jaar en met één kampioenstitel op zak stopte de mannencompetitie bij de KWB.

Vanaf februari 2001 startten de mannen met dezelfde clubnaam in de gemengde competitie van de gezinsbond. Het enige verschil was dat er minimum twee dames op het speelveld moesten staan. Nog eens vijf jaar later, december 2006, was het liedje uit: KWB Ouwegem kapte ermee. Zonder treuzelen richtten ze in januari 2007 de vereniging ‘Volleyteam KEO Ouwegem’ op. Vanaf dan stonden ze op eigen beentjes. Superambitie Acht jaar later, in juni 2008, kwam er ook een einde aan de gemengde competitie bij de gezinsbond. In die acht jaar veroverden de Ouwegemse volleyballers niet minder dan vijf kampioenentitels (2003, 2005, 2006, 2007 en 2008).

Vanaf september 2008 hernam de club zijn sportieve activiteiten in de nieuwe competitie Vobog gemengd 3de klasse, reeks C. De federatie Vobog staat voor ‘Volleybal ons genoegen’ en bestaat al 41 jaar. Omdat in die competitie minimum drie dames op het terrein moeten staan, ging de club op zoek naar een nieuwe speelster. In hun midden hadden ze al Lotte Van de Walle, spelverdeelster Aniek Vlerick en ouwe getrouwe Lut De Ruyck. Lieve Van Cauwenberghe sloot de rangen. Met 32 spelers, waarvan 15 kernspelers, startte de club in een erg moeilijke competitie, maar met een onaangetaste ambitie om terug kampioen te spelen. De huldiging voor het behalen van de titel in seizoen 2007-2008 door het gemeentebestuur en even later ook door de provincie Oost-Vlaanderen betekende een extra motivatie.

Ultieme apotheose

Het nieuwe seizoen werd met een vlotte zege tegen Gym Volley G1 uit Erembodegem geopend. Gedurende het hele seizoen streden zij in koppositie om de oppergaai. Door de speling van de kalender werd de ontknoping echter zeer zenuwslopend. Op 17 maart speelde KEO Ouwegem zijn laatste competitiewedstrijd tegen een rechtstreekse titelconcurrent: de Diesels uit Oudenaarde. Na een absolute knalprestatie werd er met een kurkdroge 3-0 gewonnen. Toch was de kampioen nog niet gekend. Volley Artevelde moest immers nog vier wedstrijden spelen. Als ze er daarvan één verloren was het feestvieren in Ouwegem. Blijkbaar was de kampioenenstress voor de Arteveldenaren te groot, want ze verloren zelfs twee wedstrijden… De noeste trainingsarbeid onder leiding van Peter Vanhoecke en Geert Van Poucke en de schitterende sfeer tussen de spelers, speelsters en het clubbestuur bleken de ideale cocktail: de promotie naar 2de klasse was een feit. Het volgende seizoen zullen de mannen en vrouwen met evenveel ambitie aanpakken.

(Bron: Passe-Partout)

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: