jump to navigation

VC Falstaff – KEO Ouwegem // 2-3 04/12/2013

Posted by keoouwegem in Wedstrijden.
Tags: , ,
trackback

Stressy vijfsetter

Wanneer: Dinsdag 3 december, 21u​
Waar: Sint Amandsberg
Spelers: Aniek, Julie, Karen, Lieve, Lut, Fréderick, Geert, Jonas, Koen, Tom
Coach: Etienne
Setstanden: 25-12  25-19  21-25  23-25  10-15
Totaal aantal punten: 25
Aantal gespeelde wedstrijden: 10/22
Klassementsplaats: 1e plaats

Voor het volledige klassement ga naar VOBOG Stand G2B

Dinsdagavond 3 december trokken we in de bittere kou naar Sint-Amandsberg te Gent. Falstaff komt van 1e Vobog en is een gewaagde tegenstander. Dat merken we ook direct in de eerste set. Falstaff was duidelijk sterker dan ons, maar bij ons liep het voor geen meter. Recepties vlogen alle kanten uit, passen kwamen niet waar ze moesten komen en aanvallen vlogen in het net of buiten. Deze set sloten we dan ook rap af met een setstand van 25-12.

In de tweede set moest het beter, maar ook hier konden we het niet verwezenlijken. Het spel kwam niet op gang, de fouten stapelden zich op en het dipje bleef verder duren. Toch konden we het iets langer rekken dan in de eerste set, maar het was niet genoeg. Setstand: 25-19.

We starten set 3 met een pak motivatie en maar 1 doel: deze set winnen! Alles moest beter, en alles ging beter. We konden beter omgaan met de opslagdruk, waarna een mooie pas kon volgen en een aanval die alweer een puntje bijtekende op het scorebord. Toch bleven de kleine foutjes erin, maar Falstaff was op achtervolgen aangewezen. Ze waren maar met 6 en werden toch al wat meer vermoeid. Onze voorsprong niet meer afgevend, wonnen we de derde set met 21-25.

Een klap voor Falstaff, maar een oppepper voor ons. Set 4 begon zoals set 3, alles liep al wat vlotter en gemakkelijker dan in de eerste twee sets. Toch speelden we niet op ons best, we hadden heel veel last van stress. Falstaff deed op het einde nog een poging om de set te winnen, maar het kwaad was al geschied, setstand 23-25.

Het werd een vijfsetter en de stress sloeg al terug toe. Het kwam er nu op aan rustig te blijven en ons eigen spel te spelen. Dat deden we ook, we maakten een aantal zeer mooie punten en Falstaff was bedankt voor de moeite. Setstand set 5: 10-15.

We hebben hier bewezen dat we duidelijk een 2-0 achterstand kunnen omzetten naar winst. We bleven gemotiveerd en lieten ons hoofd niet zakken, ondanks de vele foutjes die zich voordeden.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: