jump to navigation

Geschiedenis

Korte historiek van Volleyteam KEO Ouwegem

Vanaf de jaren ’70 speelden we volleybal in Ouwegem op de koer van de gemeenteschool. De ondergrond was vast zand. Intussen is op die plaats het ontmoetingscentrum De Griffel gebouwd. In de jaren ’80 verhuisden we naar ‘den hof van de pastorij’. De ondergrond bestond hier uit een stenen vloer. Nu en dan werd er al eens tegen een ander ploegje gespeeld.

Vanaf september 1995 zijn we gestart in de KWB herencompetitie. Vanaf dan speelden we onze thuiswedstrijden in de turnzaal van de gemeenteschool te Zingem. We speelden toen onder de naam Volleybal KWB Ouwegem. In 2000 werd deze herencompetitie bij KWB stopgezet. We waren dat jaar voor de eerste keer kampioen.

In februari 2001 startten we in de gemengde competitie van de Gezinsbond, met minimum 2 dames op het terrein. We spelen verder onder de naam ‘Volleybal KWB Ouwegem’. In december 2006 stopt de KWB Ouwegem afdeling. Vanaf dan moeten we op eigen benen verder. In januari 2007 wordt de huidige vereniging opgericht met een nieuwe naam: Volleyteam KEO Ouwegem. KEO staat voor ‘komt en overwint’!

In juni 2008 stopte de gemengde competitie bij de Gezinsbond. In die 8 jaar provinciale Gezinsbond competitie hebben we 5 maal kampioen gespeeld (2003, 2005, 2006, 2007 en 2008).

Vanaf september 2008 zijn we gestart in de competitie VOBOG gemengd, 3de klasse. VOBOG staat voor ‘Volleybal ons genoegen’ en start nu zijn 41ste jaargang. Vanaf nu moeten er minimum 3 dames op het terrein staan. Eind maart 2009, het ongelooflijke is waar geworden. We zijn na een heel spannend competitieseizoen met onze ploeg ‘Volleyteam KEO Ouwegem’ kampioen geworden.

Vanaf september 2009 spelen we in de VOBOG gemengd, 2de klasse (B).

SPORTZAAL-ZingemThuiswedstrijden worden gespeeld in Zingem.

Turnzaal Gemeentelijke Basisschool Zingem
Kruiskensstraat 1
9750 Zingem

Info: mail naar volleyteamkeo@gmail.be

%d bloggers liken dit: